جملهای تکانم داده و نگرانم کرده. حس میکنم هرچه پیشتر انجام دادهام احتمالاً اشتباه بوده است. جمله این است: «هیچ چیز بیحاصلتر از اين مطالعات دستوری و کتاب خواندنهای پیشنهادى نیست كه پيش از طرح سؤال و جوشش پرسشها، گريبانگير تازه راه افتادهها و نو مسلمانهاى شعار زده میشود.»
این جمله از علی صفایی حائریست و من را دربارهٔ کارهایم در خانهٔ کتابِ اشا مردد میکند. من بارها به مخاطبانِ اشا و به دوستانم کتاب برای مطالعه پیشنهاد کردهام. حالا با این جمله روبهرو هستم و نمیدانم کار درستی کردهام یا نه. قبول دارم که بسیاری اوقات، مطالعهٔ کاریکاتوری عاقبت یک انسان را به خطر میاندازد. مطالعههای بیراهنما، خودسرانه و از هر گوشهٔ سفره لقمهای برچیدن، حتماً آخر و عاقبت خوشی ندارد. شبی در تلویزیون گفتم که «بدانیم هر مطالعهای عاقبت بهخیری نمیآورد.» و حالا باز این جمله را برایِ خودم تکرار میکنم و میپرسم: «پیشنهادهایِ تو به دیگران، کاریکاتوری نبوده؟» اگر بوده باشد، وای بر من.
مدتهاست سعی میکنم فرهنگ را با دیدی وسیعتر نگاه کنم و از تنگنظری و کوتهفکری دور باشم، اما آیا زیادی در کتابخوانی و پیشنهاد کتاب بیاحتیاط نبودهام؟ نمیدانم. شاید از این پس به کسی کتابی برای خواندن پیشنهاد نکنم؛ گرچه بعید میدانم این کرم دست از سرم بردارد. ولی با جملهٔ عین.صاد چه کنم؟
سلام: منظور شما ايشون هستند؟
علی صفائی حائری مشهور به عین ـ صاد یك نویسنده و شاعر و البته عارف شیدا بود كه در سال ۱۳۷۸ هجری شمسی به دیار باقی شتافت.
سلام. بله.